Rólam


Vida Balázs vagyok 🙂 (Fotókért erre gyertek…)

2008. június 5-én születtem a tatabányai Szent Borbála Kórházban.

Súlyom: 3720g

53cm tömény vasgyúró vagyok 🙂

Névnapom február 3-án van.

1 hetesen már nagyon ügyesen forgolódom, jól tartom a fejemet és sokat csuklom.

2 hetesen már nagyon sokat fészkelődöm és a szüleim minden reggel csodálkoznak, hogy kerülök a kiságy sarkába.

1 hónaposan 4800g vagyok, sóhajtás közben öööö hangot tudok produkálni.

2 hónaposan 5850g 60,5 cm vagyok, megy az ööööhhh hang, iiihh és az ahhh is 🙂 továbbá nyögdécselni és kiabálni is tudok. Elkezdtem mosolyogni, felismerem az embereket és mosollyal jutalmazom Őket.

3 hónaposan 6530g és 64cm vagyok, simán kommunikálok, megfogom a tárgyakat, rengeteget nevetek, már kaptam 4 védőoltást. néha megijedek, imádok anyával, apával (s persze a többiekkel) gagyogni. Apu csülöknek becéz, nooooormális 😀 ?

4 hónaposan önállóan az oldalamra fordulok, kis segítséggel a hasamra is, de természetesen csak terpeszpelenka nélkül. Gyakrabban nyűgösködöm, nagyobb a hangom is, néha sikítozom és ennivaló vagyok 🙂 Kacagni is szoktam és egyedül már nem szeretek lenni.

5 hónaposan 7260g és 72cm vagyok. Eszeveszett fejlődésnek indultam, a szüleim tátott szájjal figyelik az új mutatványokat. Tudok oldalra fordulni (egyszer még vissza is fordultam), kezet nézni, forgatni, sikongatni, rágcsálni, brummogni, mosolygok és még sorolhatnám…

6 hónaposan annyit fejlődtem, hogy csak na, mostantól csak a leglényegesebb momentumokat jegyezzük fel. Intenzíven érdeklődöm a környezetem iránt. Tárgyakért nyúlok, elkapom őket és persze a számba veszem. Akiket felismerek széles vigyorral köszöntök 🙂 A paraméterek 7660g, 76cm.

7 hónaposan kibújt az alsó két fogam, már csak éjfélig alszom, hajnalban sokat vagyok fent 🙂 Minden érdekel, szeretek hason lenni, hason még tolatni is tudok! Már nem csak anyatejen élek, imádom az almát, a sütőtököt és a krumplit. Kanállal eszem, pohárból iszom a finom vizet, inni rettenetesen szeretek.

8 hónaposan 8460g és 79cm vagyok. Tudok tapsolni, integetni, polcról lepakolni, addig fészkelődni amig el nem érem amit akarok és kacagásommal mindenkit leveszek a lábáról.

9 hónaposan megállíthatalan lettem. Jár a kezem, a lábam a nap minden percében. Kúszás mászáskezdeménnyé alakult és csak úgy hobbiból fel szoktam ülni, sőt anyáékra kapaszkodom, úgy néz ki hamarosan fel is fogok állni. Az engem ért sérülések száma egyre csak növekszik, gravitációval még  barátságot kell kötnöm…

10 hónaposan kb. 10 kiló vagyok és rengeteget mozgolódom. A sok mászás már nem elég, fel is álltam, először felhúztam magam a járóka szélén, mostanra már nem esik nehezemre felállni csak kell valami tereptárgy ami alakalmas (anya, apa, fiók…) rá. Háton nem érzem már jól magam, ácsorogni, ülni, négykézláb szeretek lenni. Pakolni imádok, zoknis fiók, éjjeliszekrény, polcok… nincsenek biztonságban, van egy polc amiről az összes könyvet le szoktam pakolni, aztán “kiolvasom” a lepakolt könyveket. Tudok integetni és pápát inteni. Az első szavaim: szia (cia), kutya (tya) és az összes állat tya.

11 hónaposan kúszom, mászom, de gyorsan ám! Ahol meg tudok kapaszkodni ott fel is húzom magam. Körbejárom a lakást, most már az udvart is (kezdetben csak a pléden dorbézoltam) Felül is kibújt két fogam, először a bal oldali, pár napra rá a jobb is. Tudok integetni, barátkozom az állatokkal, macskáktól féltem eddig, de most már nagyon érdekelnek, kutyákat is szeretem, de inkább csak távolról nézem.

1 évesen közel 10 kg vagyok és 84cm. Kibújt az ötödik fogam is. Rettenetesen gyorsan fejlődöm, már rudom mit szeretnék és azt ki is harcolom. Rámutatok a tárgyakra, anya, apa amit kér odaviszem – ha van kedvem :). Szeretek mászni, multkor apa megbüntetett, mert átléptem a sebességkorlátozást… Imádom az autókat, motorokat, azt mondom ha látok egyet hogy brümbrümm. Szüleim legnagyobb örömére azt is szoktam mondani, hogy Any és Apa 🙂

13 hónaposan elengedett kézzel ácsorgok, hat fogam van és rettenetesen ügyesen mászom fel és le az ágyra, székre, mindere 🙂

14 hónaposan felkeltem és jártam 🙂 először csak 1-2 lépést, de Balatonakalin a strandon 13 lépést tettem meg kedvtelésből. 8 fogam van, kirobbanó energiával élem meg a nyarat, most már felérem az asztalokat, konyhapultot, simán leveszel bármit. 84 cm és valamivel több mint 10 kiló vagyok. Szókincsem is fejlődött: apa, anya, mama, papa, néni, bácsi, dédi, adjál (intenzív kérem tanítás folyamatban…)

15 hónaposan járok, sőt szinte szaladok, megkaptam az első szandálomat (mérete 21). Nagyon sokat nevetek, 9 fogam van. Sajnos beteg is voltam ebben a hónapban, majdnem 40 fokos lázam volt, nagyon forró voltam, pár nap alatt kihevertem, már semmi bajom. Mandulagyulladásom volt.  Bővült a szóincem, ecset, eper, nincsen. Megkérdezik, hogy hol van pl papa és papa épp nincs ott, akkor azt mondom: Papa, nincsen! és a kezeimet is szétttárom 🙂 Kiviszem a koszos pelust a kukába 🙂

16 hónaposan rengeteget szaladok, már alig mászom, úszásra kicsit nehezen szoktam vissza, de most már nagyon élvezem, simán beleugrom a vízbe. 10 fogam van, a hátsókkal szenvedek rendesen. Tudok állathangokat utánozni, tehén: te (mmmmmmmmm), birka (beeeee), ló (eeeeeh :)), kutya (vuvu), cica: cicca (ccc), kígyó (szszsz), oroszlán (öööhhöhöh), kacsa (ápáápá), kakas (kuku). Mindenhol nénit és bácsit látok és mondom is, néni, bá. Imádok könyveket olvasni, anya, apa  ölébe ülök és örömmel ismerem fel a formákat. 🙂 Cicamániában szenvedek, a három kiscica a  kedvenc mesém.

17 hónaposan szalodok, rohanok, senki kedvéért nem fékezem, ez okból kifolyólag rendelkezem pár sebhellyel, én bibinek hívom. Rengeteg szót tudok utánozni, ha ízlik az étel, azt mondom jó, ha kérek még, akkor kéké 🙂 ami gyakran elő is fordul. 12 fogam bújt ki. Ha megkérdezik hol kalom azt mondom tata, ha a dédimet kérdezik, azt mondom pe (Pest)

18 hónaposan rengeteg energiával rendelkezem, melyet nem egyszerű levezetni 🙂 Először ettem csokit és először hisztiztem egy hatalmasat 🙂

19 hónaposan értem az elvont fogalmakat, pl.: egy üveget babaként tudok kezelni, ringatom, megnyugtatom.

20 hónaposan már tudok történetet mesélni, persze a saját szavaimmal, visszaidézem az előző napi történéseket és mesélek 🙂

Közel 2 évesen folyékonyan beszélek és rettenetesen energikus vagyok. Kérdéskre válaszolok és folyamatosan kérdezek 🙂 Imádok enni, a traktorokat és a cicákat.

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: